Zážitkové prehliadky Piešťan spustia po uvoľnení opatrení

Napriek pandémii bol rok 2021 pre krajskú organizáciu cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj prelomový. V piešťanskom regióne patrili k jej aktivitám cyklobusy do Malých Karpát aj príprava zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera, ktoré museli byť presunuté na rok 2022.

Zámerom KOCR Trnavský kraj pre rok 2021 bolo zosieťovanie partnerov v destinácii tak, aby sa pokryli všetky tzv. biele miesta v kraji lokálnymi organizáciami destinačného manažmentu – oblastnými organizáciami cestovného ruchu. Vznikla nová oblastná organizácia cestovného ruchu v okrese Galanta s názvom Matúšova zem – Mátyásföld a mesto Hlohovec sa stalo súčasťou oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Vedenie KOCR očakáva, že aj rok 2022 bude pre cestovný ruch náročný. „Plánujeme sa preto zamerať konkrétne aj na prihraničné regióny a ponúknuť také produkty a služby, ktoré bude možné realizovať aj napriek tejto situácii. Radi by sme sa zamerali na tie témy, ktoré pohraničie spájajú, ako sú šľachtické rody a ich osobnosti. Chceli by sme cez ne pripomínať a prezentovať verejnosti ich život, dielo a prínos pre naše regióny a pre dnešnú dobu,“ povedal predseda KOCR Trnavský kraj Pavol Kalman.

Organizácia bude hospodáriť s celkovým rozpočtom takmer 920-tisíc eur a plánuje podporiť regionálne produkty. V roku 2021 to boli napríklad výletné vlaky Pálffy a Štefánik, respektíve Brezovská lokálka.

„Tieto historické mašinky s divadelným predstavením v podaní profesionálnych hercov župného Divadla Jána Palárika v Trnave jazdili z Bratislavy alebo z Nového Mesta nad Váhom do Smoleníc a do Brezovej pod Bradlom. Počas prázdnin prešli 1 823 vlakových kilometrov a previezli spolu 1332 cestujúcich. Vďaka veľkému záujmu výletníkov plánujeme v tomto projekte pokračovať aj v letnej sezóne 2022 a zároveň v ňom priniesť viacero produktových inovácií,“ uviedla riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

Obľúbené boli aj cyklobusy do Malých Karpát, ktoré prispeli k zvýšeniu záujmu turistov o cyklovýlety z Trnavy a z Piešťan.

Na záver roka, tesne pred vyhlásením lockdownu, KOCR v spolupráci s Divadlom Jána Palárika v Trnave uviedla premiéru zážitkovej prehliadky Piešťany podľa Wintera. Spustenie prehliadok, o ktoré bol veľký záujem aj v podobe vianočnej darčekovej poukážky, je naplánované po uvoľnení protipandemických opatrení začiatkom roka 2022.

Zdroj: Tlačová správa KOCR Trnavský kraj