Záverečná etapa Okolo Slovenska obmedzí dopravu aj v Piešťanoch

Fanúšikovia cyklistiky uvidia hviezdy tohto športu naživo v sobotu 19. septembra, keď bude cez Piešťany prechádzať záverečná etapa 64. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska 2020 sa konajú medzi 16. a 19. septembrom. Záverečná, štvrtá etapa povedie z Topoľčianok do Skalice. Cez Piešťany bude peletón prechádzať v sobotu 19. septembra krátko po poludní.

Vodiči musia v piešťanskom okrese počítať s dopravnými obmedzeniami na ceste II/499 medzi 12.00 a 13.00 h. Peletón prejde cez horský priechod Havran smer Banka, Piešťany, Trebatice, Krakovany a Vrbové. Bude kvôli tomu dočasne uzatvorený aj Krajinský most.

„Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali pokyny policajtov ako aj ostatných osôb, ktorí budú zabezpečovať priebeh cyklistických pretekov a sobotný program prispôsobili plánovaným dopravným obmedzeniam.  Rovnako tak žiadame aj majiteľov domácich zvierat, aby si riadne zabezpečili dvory, výbehy a oplotenia a zabránili tak ich neželaným útekom,“ povedala hovorkyňa polícia Mária Linkešová.

Aj keď pre kolíziu s termínom tohtoročného Tour de France musia slovenskí fanúšikovia oželieť účasť Petra Sagana a víťazov minulého ročníka, i tentokrát sa na slovenských cestách predstavia jazdci svetovej kvality. Organizátori pripravili trať v celkovej dĺžke 672,5 kilometra cez 125 miest a obcí, počas ktorej sa cyklisti potrápia s 20 vrchárskymi a 10 rýchlostnými prémiami.

Záverečná štvrtá etapa, ktorá vedie cez Piešťany, meria 171,7 km. Sú na nej tri rýchlostné prémie (Topoľčany, Vrbové, Skalica) a tri horské prémie (Skýcov, Havran, Jablonka).

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa KR PZ v Trnave, okoloslovenska.sk