Zastupiteľstvo bude rokovať online, zapojiť sa môžu aj občania

Rokovanie piešťanských poslancov sa prvýkrát v histórii uskutoční formou videokonferencie. Primátor Peter Jančovič zvolal mestské zastupiteľstvo na štvrtok 18. marca, začne sa o 14.00 h.

Na programe prvého rokovania poslancov v tomto roku sú úpravy mestského rozpočtu, všeobecne záväzné nariadenie o voľných pouličných aktivitách aj určení školských obvodov. Radnica tiež predkladá návrh na poskytnutie zľavy z nájomného subjektom, ktoré využívajú nebytové priestory vo vlastníctve samosprávy.

Tieto a ďalšie body programu mali poslanci prerokovať už v stredu 10. marca. Aj 30 minút po ohlásenom začiatku bolo v sále prítomných iba 7 z nich. Aby sa mohlo začať, muselo by ich byť aspoň 9. Zastupiteľstvo má 17 členov. Keďže ich prišlo málo, primátor Peter Jančovič rokovanie odložil.

Vo štvrtok 18. marca budú prvýkrát poslanci rozhodovať online. Občania pritom neprídu o možnosť predniesť im svoje pripomienky a dopyty. V mestskej knižnici bude pre nich od 14.00 h pripravený počítač, cez ktorý sa môžu svojim voleným zástupcom prihovoriť. Rokovanie bude vysielané cez web stránku zastupitelstvo.sk aj cez facebook.

Kompletný program rokovania nájdete na piestany.sk, materiály si môžete stiahnuť z tejto adresy.

Text a foto: Martin Palkovič