Zápis zdarma, aj odpustenie upomienok – iba počas týždňa knižníc

Tunajšia knižnica sa opäť zapojí do 16. ročníka podujatia, ktoré má podtitul Knižnice pre všetkých. Nie náhodou sa uskutoční počas mesiaca knihy – od 23. do 27. marca.

Aj v pieťanskej mestskej knižnici môžu čitatelia v tomto období využiť špeciálne výhody ako je zápis zdarma, alebo odpustenie upomienok za nevrátené knihy.

Tradične sú na programe aj besedy a stretnutia s autormi kníh pre deti i pre dospelých. Do pozornosti odporúčame návštevu populárnej ženskej autorky a vydavateľky Evy Urbaníkovej, ktorá so sebou do knižnice privedie aj ďalšie dve úspešné slovenské spisovateľky.
Beseda sa uskutoční v piatok, 27. marca o 17.00 h.

Aj zvyšok týždňa je bohatý na zaujímavé stretnutia s literatúrou, ktoré sú určené predovšetkým malým návštevníkom.

Pondelok 23. marca o 10.00 h O snehuliakovi s horúcim srdcom – autorské čítanie z rozprávkovej knihy v podaní spisovateľky Ady Žigovej.

CVČ Drahovce – pondelok 23. marca o 13.30 h Zaľúbený snehuliak – beseda so spisovateľkou Adou Žigovou spojená s autorským čítaním.

Utorok 24. marca o 10.00 h Rozprávkový raj Jany Kiselovej-Sitekovej, informačná hodina s tvorivou dielňou na motívy diel známej slovenskej ilustrátorky.

Streda 25. marca o 10.00 h Janko Hraško – Ako to naozaj bolo, beseda s autormi knihy – spisovateľom Jaroslavom Rezníkom a ilustrátorom Petrom Cpinom.

Štvrtok 26. januára o 10.00 h Ďurove príhody, tvorivé dopoludnie s ilustráciami Ďura Balogha. Sprievodné podujatie výstavy Poslali po Ďura.

Piatok 27. marca o 10.00 h Hráme sa s Mimi a Lízou, tvorivé súťaženie s knižkou A. Salmely, K. Kerekesovej a K. Molákovej.

Piatok 27. marca o 17.00 h Popoludnie s Evitou, stretnutie s obľúbenými autorkami vydavateľstva Evitapress Evou Urbaníkovou, Tatianou Brezinskou Čuperkovou a Monikou Macháčkovou.

Text: Tlačová správa Mestskej knižnice mesta Piešťany Ilustr. foto: Martin Palkovič