Západoslovenská distribučná varuje pred podvodníkom

V uplynulých dňoch kontaktovali spoločnosť Západoslovenská distribučná, a.s. viacerí zákazníci s informáciami o podvodnom konaní pochybnej osoby.

Podvodník, ktorý sa vydáva za zamestnanca spoločnosti Západoslovenská distribučná, a.s. (ZSD), sa ohlási u zákazníkov s tým, že chce u nich meniť ističe a pýta si zálohu. Spoločnosť upozorňuje zákazníkov, aby boli ostražití a v žiadnom prípade nikomu žiadnu zálohu neplatili.

Takéto prípady zaregistrovali zákazníci ZSD v Bratislave, nedá sa však vylúčiť, že sa podvodník presunie aj do iných regiónov.

Spoločnosť Západoslovenská distribučná, a.s. v tejto súvislosti už pripravuje trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

ZSD upozorňuje svojich zákazníkov, aby boli ostražití pred osobami, ktoré budú od nich žiadať platbu v hotovosti. Spoločnosť Západoslovenská distribučná, a.s. totiž od svojich zákazníkov nikdy nevyžaduje úhradu faktúry, či iné platby v hotovosti. Navyše, výmenu ističov ZSD u svojich zákazníkov ani nerealizuje.

Zástupca spoločnosti ZSD musí byť viditeľne označený preukazom. Ak majú zákazníci pochybnosti o dôveryhodnosti zástupcu ZSD, môžu si jeho totožnosť overiť na zákazníckej linke spoločnosti 0850 333 999.

Text: Tlačová správa/ZSD Ilustr. foto: MP