Z Piešťan na bratislavské letisko. Ako sa tam dostať?

Vonku už sa nám schladilo a dovolenková sezóna je dávno preč. A to je dobrá správa. Prečo? Aspoň klesli ceny leteniek. Letenky mimo sezóny si môžete zakúpiť už od 20 € do jednej z mnohých destinácií napríklad aj z blízkeho bratislavského letiska.

Na bratislavskom letisku operujú dvaja veľkí konkurenční rivali. Wizz Air a Ryanair a ponúkajú zaujímavé ceny na letenky. Berlín, Londýn, Miláno, Rím, Malorka, Sardínia, Sicília, Madrid a mnoho ďalšieho už za pár desiatok eur.

Ako sa dostať na letisko v Bratislave z Piešťan? V podstate sú 3 základné možnosti:

1. Autom

Autom sa z Piešťan dostanete pohodlne až na bratislavské letisko pri dobrej dopravnej situácii už za 52 minút (podľa google Maps). Jednoducho skočíte na diaľnicu a raz dva ste tam. Veľkou výhodou je, že letisko je hneď na začiatku Bratislavy smerom z Piešťan. Nemusíte sa teda zdržovať prejazdom cez mesto, ktoré býva často preplnené.

Kde však nechať auto? Napríklad na parkovisku pri letisku. Za 7 dní parkovania, zaplatíte 39 €.

2. Autobusom

Autobusom sa dá dostať na autobusovú stanicu v Bratislave a odtiaľ MHD (s prestupom) alebo taxíkom či jeho alternatívou ako je Uber, Liftago, Taxify. Popravde, autobusová doprava je najhoršia možnosť.

3. Vlakom

Vlakom je to jednoduché a celkom pohodlné. Zveziete sa na hlavnú bratislavskú stanicu a odtiaľ ide priamo jeden spoj MHD. Autobus číslo 61. Na letisko to s ním potom trvá 21 minút. ale radšej si nechajte rezervu.

Ako teda na letisko v Bratislave?

Autobus radšej vynechajte. Je to zložité. Vlakom je to bez problémov a v ideálnej situácii ste za hodinu a pol na letisku. Štandardne však skôr za dve. ale v Bratislave iba skočíte na jeden spoj a ste priamo pred budovou letiska. Nič komplikované. Ak cestujete viacerí a rozdelíte si náklady na parkovanie, ideálna je cesta autom. Za hodinku ste tam a aj cenovo to vychádza výhodne ak ste dvaja až piati.

Nezabudnite však, že na letisku by ste mali byť už najmenej 2 hodiny pred odletom. Naplánujte si teda cestu s rezervou a počítajte so zápchami na diaľnici alebo ak idete vlakom, tak dopravnými komplikáciami v Bratislave.

(Reklamný článok) Foto/Credit: Jordan Sanchez