Vznikol Skialp Klub Piešťany, lyžuje sa už aj na Ahoji

Včera si mohli prvýkrát v tejto sezóne Piešťanci užiť lyžovačku v stredisku, ktoré je najbližšie ku kúpeľnému mestu. Pre veľký záujem budú vleky spustené aj vo štvrtok 10. januára 2019. Ski Ahoj pozýva na večerné lyžovanie.

Prímestské lyžiarske stredisko sa nachádza v nadmorskej výške 246 m. Snehová pokrývka vhodná na lyžovanie je tu preto výnimočná. Po výdatnom snežení v prvej polovici tohto týždňa však mohol byť vlek spustený a o lyžovačku na Ahoji bol v stredu 9. januára mimoriadny záujem.

Podľa informácií, ktoré zverejnila na Facebooku obec Banka, sa bude vo štvrtok 10. januára lyžovať od 17.00 h. Spustený bude spodný vlek. V piatok by malo lyžovanie začať o 16.00 h a cez víkend už dopoludnia.

Aktuálne informácie nájdete na skiahoj.szm.com.

Pri príležitosti tohtotýždňového sneženia vznikol v našom meste Skialp Klub Piešťany. Jeho členovia absolvovali lyžovačku na Ahoji ešte skôr, ako bol spustený vlek.

„Cieľom projektu bolo nazbierať tisíc výškových metrov na kopci Ahoj. Riskli sme to aj bez lavínovej výbavy, na čo nie sme veľmi hrdí,“ informovali na Facebooku.

Text a archívne foto: Martin Palkovič