Vzniká Koncepcia rozvoja športu, vyplňte dotazník

Dokument, ktorý už majú viaceré samosprávy hotový, začali Piešťany pripravovať v apríli. Stanovuje ciele v oblasti športu a pohybových aktivít, ktoré chce samospráva v najbližších rokoch napĺňať. Netýka sa iba športových klubov, ale aj aktívneho trávenia voľného času širokej verejnosti.

Radnica pripravuje tento dokument v spolupráci s odborníkmi zo stálej konferencie Piešťany 2034 – mesto bez stresu. Nepodieľajú sa na ňom zástupcovia Asociácie športových klubov Piešťany (AŠK PN), ktorá združuje 14 tunajších športových organizácií a už niekoľko rokov sa venuje rozvoju najmä mládežníckeho športu.

„V najbližšom období budú oslovované športové kluby, aby sme si odkomunikovali zásadné veci ohľadom tohto dokumentu a potom budú prizvaní ďalší diskutujúci,“ povedal primátor s tým, že do prípravy koncepcie chcú zapojiť čo najviac ľudí, ktorí pracujú v športovej oblasti a počítajú aj s AŠK PN.

Mesto zatiaľ zverejnilo dotazník, vďaka ktorému chce získať podklady na spracovanie Koncepcie rozvoja športu. Vyplniť ho môže každý. Autori sa pýtajú napríklad aj na to, aké nové športovisko by malo v Piešťanoch vzniknúť, a ktoré treba zveľadiť.

Koncepciu rozvoja športu plánujú na rokovanie mestského zastupiteľstva predložiť na jeseň.

Dotazník nájdete na tejto adrese: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSRYR_LH2KupTDiZOBw7GWR5tqn_p47CIvGxLzmPA1To62xg/viewform

Text a foto: Martin Palkovič