Vznášadlá sa budú po Sĺňave preháňať už tento víkend

Druhý augustový víkend (12. a 13. 8. 2017) bude na piešťanskej Sĺňave patriť tretiemu kolu Majstrovstiev Európy v pretekoch na vznášadlách.

Organizátori z Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany očakávajú pretekárov  z Českej republiky, Nemecka, Rakúska, Francúzska, Holandska, Poľska, Talianska, Belgicka, Švédska, Veľkej Británie a samozrejme domácich Slovákov. Na štart jednotlivých kategórií by sa malo spolu postaviť  40 vznášadiel. Organizátori očakávajú až 10-tisíc  divákov.

Okrem  samotných tréningových jázd a pretekov vznášadiel pripravili usporiadatelia aj sprievodné aktivity. Návštevníci si môžu vyskúšať Aquafly, teda lietanie nad vodou. Uvidia rýchlostné motorové člny Classic boats. Predvedie sa im majster sveta Formule 500 Robert Hencz s jeho rýchlostným člnom. Svoje umenie ukážu i vodní lyžiari.

Deti sa môžu zabaviť v detskom areáli a užiť si prezentáciu hasičského a záchranného zboru.

Prvé podobné podujatie sa konalo v Piešťanoch už v roku 1961. Od roku 1992 sa preteky v Piešťanoch neorganizovali. Na Váh a Lodenicu sa vrátili až v roku 2015 a vzbudili veľký záujem verejnosti.

Kompletný program podujatia je zverejnený na vznasadla.sk.

Zdroj: Rezort Piešťany/visitpiestany.sk Ilustr. foto: Mário Petlák/ihashtag.eu