Výstava Farebné výmysly ilustrátora Filipa Horníka oživuje sny

Ilustrátor Filip Horník sa vo svojich prácach venuje najmä fantastike. Poznať ho však môžete aj napríklad z kníh Branislava Jobusa. V mestskej knižnici  na výstave Farebné výmysly predstavuje svoju tvorbu  aj mimo knižných ilustrácií. Podľa autorových slov ide o nadpozemské práce.

„Vo svojich ilustráciách sa venujem fantastickým bytostiam, ktoré vídavam vo svojich snoch, či v mihote listov mladej jari,“ hovorí o svojich ilustráciách Filip Horník. V prácach otvára témy, ktoré prelínajú fikciu s realitou a prináša neuveriteľné príbehy. Výstavu si môžete prezrieť v Mestskej knižnici mesta Piešťany do 15. júna. Podujatie je súčasťou XIII. Ročníka festivalu Zázračný oriešok.

Okrem prezentovaných ilustrácií v knižnici má Filip Horník v Piešťanoch ešte jednu výstavu – v Mlyne Marianna. Na tejto autorskej výstave ilustrácii sa dozviete  Ako sa kreslia tajomstvá. Predstavuje  ilustrácie z knihy Netopierik Gary a tajomná jaskyňa. Výstava trvá od 22. apríla do 31. mája.

Kto je Filip Horník?

Absolvent VŠVU Bratislava, ktorý dnes pôsobí ako výtvarník- dizajnér. Venuje sa grafickému dizajnu, grafike a ilustrácii. Pre deti lustroval napríklad knihy Dinosaury na dobrú noc (autorka Zuzana Boďová), Zberný dvor (autor Branislav Jobus) či Stratený kráľ (autor Roman Brat).

Filip Horník je autorom vizuálu tohtoročného festivalu Zázračný oriešok, cien RTVS a cien pre festivalových tvorcov.

Tlačová správa – Mestská knižnica mesta Piešťany