Všetky cesty trabantistsov vedú tento víkend do Piešťan


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
6
Inzercia

Modrý dym, optimisticky naladené partie účastníkov zrazu a kolóna rôznofarebných vyblískaných trabantov.

Celoslovenský Trabantzraz sa koná každoročne – vždy v inom kúte Slovenska, raz je to západ, východ a potom stred. Okrem Kremnice, Košíc, Bratislavy – Zlatých Pieskov, Nitry, Komoče, Čadce, Hrušova, Osrblia, Brezna, Liptova a Kysúc bolo jednou zo zástaviek v roku 2012 aj mesto Piešťany. Vzhľadom na pozitívne dojmy, tak turistov, ako aj organizátorov sa rozhodli zorganizovať v poradí XIV. ročník opät v našom kúpeľnom meste, a to presne cez víkend od 19- 21. 6. 2015. Súradnice ich povedú v piatok až do kempu Pullmann – v časti Banka Piešťany – smer Hlohovec.

Organizátorka tímu Celoslovenských zrazov Ivana Beniaková uvádza: jedným z cieľov je pripraviť pre účastníkov z domácich – slovenských, maďarských, českých, ale aj poľských a rakúskych klubov koncepčne zaujímavý a bohatý program, ktorý začne v piatok podvečerným vzájomným stretnutím pri grilovaní a vonkajšom premietaní filmov.

V sobotu dopoludnia je vždy program zameraný na spanilú jazdu s poznávacím cieľom – obvykle je to návšteva hradu, zámku, kultúrnej pamiatky, exkurzie výrobného závodu, múzea, či výstavy. Tentokrát spanilá jazdy povedie z kempu Pullmann v sobotu cca od 9,30 do Podolia, kde si budú môcť účastníci vzhliadnuť desiatky modelov slovenských hradov a zámkov v areáli zvanom Matúšovo Kráľovstvo.

Popoludní v sobotu, ako už tradične prepukne súťaživý duch trabantistov, pre ktorých sú pripravené súťaže rôzneho tematického zamerania a ako odmena bohaté ceny. Podvečerná sobota sa bude niesť v znamení vystúpenia Nitrianskej kapely Carpe Diem, ktorých songy rozozvučia bar Saint tropez pri brehu rieky Váh. Program okorení diskotéka v kempe. Na nedeľu je plánovaný individuálny odchod účastníkov.

Pripomeňme však, že ide o ojedinelú akciu na pôde našej krajiny, ktorá z roka na rok naberá na stredoeurópskom význame. V radoch trabantistov – fanúšikov môžete nájsť dlhodobých technických inžinierov, automechanikov, fotografov , manažérov firiem, bankárov, zubárov, lekárov, jedným z nich je aj samotný zakladateľ zrazov – kardiochirurg MUDr. Peter Kyčina z Liptova, ktorý výkon motora obrazne prirovnáva k pulzovaniu srdca a tepu ciev.

Na otázku, čo viedlo Ivu Beniakovú k opätovnému prinavráteniu organizácie zrazu do Piešťan, sama priznala: človek, aj keď má okolo množstvo dlhoročných kamarátov a priateľstiev z rôznych krajov a okresov, potrebuje vždy pri organizácii takéhoto podujatia aj spoluprácu a participáciu mesta, doprovodu mestskej polície, obdiv návštevníkov, ulice zaplnené nadšenými ľuďmi, ktoré mávajú, kývajú, tešia sa , v skratke  rada by som to prirovnať k stavebnici alebo obyčajnému puzzle: keď zapadajú všetky tieto zložky do seba, je z toho výborná akcia, a Piešťany, ako mesto plné slnka kreatívneho potenciálu má k tomu všetky predpoklady vrátane prístupu kompetentných, ktorí sú vždy nápomocní a ochotní prijať naše nápady a sprostredkovať ich nielen občanom, ale aj kúpeľným hosťom. O to viac má náš zraz „šťavu“!

Vďaka patrí všetkým sponzorom, spoluorganizátorom , vedeniu Mesta Piešťany, Piešťanskému informačnému centru ako aj Parku Miniatúr Podolie, kempu Pullmann a všetkým tým, ktorí sa podieľali na príprave a priebehu tejto skvelej akcie.

Text: Tlačová správa/IB Foto: wikipedia.org