Vrbovské Vetry pozývajú na filmy, koncerty aj diskusie

Organizátori festivalu aj tento rok pripravili pestrý sprievodný program. Obyvateľov mesta ležiaceho neďaleko stredu sveta a vesmíru čakajú cez týždeň koncerty, filmy aj diskusie. Na jednu z nich príde aj bývalá premiérka.

Súčasťou sprievodného programu festivalu Vrbovské Vetry je už tradične Bažant kinematograf. Autobus, z ktorého premietajú české a slovenské filmy, mieri do Vrbového rovno z Piešťan. V utorok 11. júla premieta film Obecná škola, v stredu to bude Učiteľka, vo štvrtok Teória tigra a v piatok Baba z ľadu. Začiatok je vždy o 21.30 h.

Premietaniu budú každý deň predchádzať predchádzať diskusie a koncerty. Dado Nagy si na utorok 11. júla pozval spisovateľa Ľubomíra Feldeka. V rámci diskusie s ním sa predstaví aj Katarína Feldek Band a organizátor Vrbovských Vetrov Braňo Jobus bude hovoriť o svojej najnovšej knihe Žubrienky inštalatérky.

Streda bude patriť kontrabasovému kvartetu Bassband, ktoré zahrá diela od Mozarta aj Bacha.

Vo štvrtok budú o únose prezidentovho syna diskutovať bývalá premiérka Iveta Radičová a novinárka Ľuba Lesná. Debatu Moderuje Eugen Korda. Doteraz neuzatvorený prípad priamo súvisí s metom Vrbové. Pochádzal totiž odtiaľ zavraždený Róbert Remiáš.

Piatkový večer má podtitul Slovenskí herci vetrujú. Zúčastní sa ho Juraj Kemka a ďalší.

Hlavný program festivalu Vrbovské Vetry začína v sobotu 15. júla o 13.14 h na futbalovom štadióne. Jeho hlavnou hviezdou bude česká legenda Stromboli so skvelou Bárou Basikovou a Michalom Pavlíčkom.

Text a foto: Martin Palkovič