Vrátia sa do Piešťan letecké dni?

Podľa medializovaných informácií by sa mali v septembri tohto roka uskutočniť v Piešťanoch letecké dni.

Organizátori, medzi ktorými má byť aj Silivo Veselský z občianskeho združenia Bratislavský parašutistický klub, na ne pozvali aj prvú kozmonautku sveta Valentinu Tereškovovú. Podrobnosti o podujatí zatiaľ nie sú známe.

Správu agentúry TASR o zámere zorganizovať v Piešťanoch letecké dni uverejnili viaceré médiá. Pre Piešťany TV tento plán potvrdil riaditeľ letiska František Varga.

Podľa jeho slov to bude závisieť aj od rozhodnutia akcionárov. Najbližšie valné zhromaždenie spoločnosti Letisko Piešťany je naplánované na koniec mája. Hlavnou témou bude jej budúcnosť.

Letecké dni sa naposledy uskutočnili v kúpeľnom meste v roku 2010. Odvtedy sa konajú v Sliači. Silivo Veselský neskôr v Piešťanoch zorganizoval Balónovú megafiestu, ktorá sa však konala iba raz. V akej podobe by sa u nás mali opäť letecké dni konať, zatiaľ nie je známe.

Takéto podujatie s medzinárodnou účasťou plánuje Slovenská letecká agentúra s. r. o. v spolupráci s viacerými ministerstvami na koniec augusta tohto roka opäť v Sliači.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Letisko Piešťany