Vodnopólistky majú na konte víťazstvo v Nemecku

Piešťanské vodnopólistky sa počas prvého marcového víkendu zúčastnili na turnaji v nemeckom meste Chemnitz. Turnaja určeného pre 16-ročné a mladšie dievčatá sa zúčastnili štyri nemecké družstvá a hráčky KLVP Kúpele Piešťany.

Turnaj bol pre piešťanské pólistky úspešný, v štyroch zápasoch vybojovali jednu remízu a tri víťazstvá, čo znamenalo celkové prvé miesto a turnajové víťazstvo.

„Remíza sa zrodila už v úvodnom zápase, ktorý hráčky absolvovali ihneď po ceste do miesta dejiska. Napriek tomu, že pre tri osobné chyby nedohrali tri hráčky základnej zostavy sme v závere stretnutia trikrát vyhrávali vždy o gól, ale súperky vždy vyrovnali. Remíza mala nakoniec pre nás cenu víťazstva, pretože v ostatných zápasoch dievčatá podali výborné výkony a svoje súperky jednoznačne zdolali. Turnaj mal byť prípravou a previerkou pred rozhodujúcimi zápasmi o víťazstvo v Národnej lige kadetiek. Škoda, že sa situácia skomplikovala a súťaž je prerušená, pretože dievčatá majú aktuálne dobrú výkonnosť a smerovali za obhajobou prvenstva,“ zhodnotil výsledky turnaja a aktuálnu situáciu tréner Peter Julíny.

Výsledky KVP Kúpele Piešťany:

SV NRW – KVP kúpele Piešťany 12 : 12 (2:1,3:4,3:4,4:3) góly KVP : Grežďová 6, Kozáková 3, Mešterová 2, Hrebíková 1

SC Chemnitz – KVP Kúpele Piešťany 7 : 13 (1:2,1:4,2:3,3:4) góly KVP : Hrebíková 8, Grežďová 2, Kozáková 2, Mešterová 1

KVP Kúpele Piešťany – SSV Esslingen 18 : 5 (4:1,2:1,4:1,8:2) góly KVP : Hrebíková 6, Kozáková 4, Mešterová 4, Grežďová 3, Teličiaková 1

SV Hamburg – KVP Kúpele Piešťany 8 : 15 (2:4,1:4,1:2,4:5) góly KVP : Kozáková 6, Grežďová 3, Hrebíková 2, Teličiaková 2, Holičová 1, Mešterová 1

Konečné poradie:

KV Kúpele Piešťany
SV NRW
SSV Esslingen
SV Hamburg
SC Chemnitz
Zostava KVP Kúpele Piešťany :

Dvoranová – Hrebíková, Doktorová, Grežďová, Kozáková, Teličiaková, Klampárová, Hlaváčová, Holičová, Mešterová, Galová

Text: J. Baranovič Foto: D. Doktor