Vodné pólo: Veteráni z Piešťan sú vicemajstrami sveta

V dňoch 5. až 11. augusta sa v juhokórejskom meste Gwangju uskutočnili majstrovstvá sveta veteránov vo dnom póle. Zúčastnili sa ich aj členovia Klubu vodného póla H2O pólo Piešťany vo vekovej kategórii nad 65.

Piešťanský tím si zmeral sily s siedmimi ďalšími účastníkmi šampionátu. Napriek veľmi ťažkým podmienkam pri denných horúčavách okolo 40°C a za vysokej vlhkosti vzduchu bol pre Piešťancov priebeh celého turnaja veľmi úspešný. Družstvo nakoniec obsadilo skvelé druhé miesto, a to len o skóre za víťazným nemeckým Düsseldorfom.

Napriek tomu, že naši neprehrali v turnaji ani jedno stretnutie a hoci sa nedostali na najvyšší stupienok, piešťanskí vodní pólisti – veteráni dosiahli pekný úspech na svetovom podujatí, na ktorom sa pravidelne zúčastňujú tisícky športovcov z celého sveta.

Oporami piešťanského družstva boli hlavne Igor Vestenický a Jozef Cifra. Navyše v družstve BT Piešťany v kategórii 70+, ktoré bolo zložené väčšinou z amerických hráčov, hral aj Ivan Kolárik, ktorý si taktiež priviezol striebro za umiestnenie na 2. mieste vo svojej vekovej kategórii.

Text a foto: J.C./Mesto Piešťany