Vodné pólo: Veteráni na turnaji v maďarskom Cegléde

Vodnopólové mužstvo veteránov KVP Kúpele Piešťany, ktoré tvoria hráči nad 35 rokov začalo sezónu na medzinárodnom turnaji v maďarskom Cegléde.

Okrem pólistov z kúpeľného mesta sa turnaja zúčastnili ukrajinské mužstvá Dynamo Ľvov a Užhorod, zo Slovenska Slávia UK Bratislava a tri maďarské družstvá z Budapešti.

Zúčastnené družstvá boli rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín. Piešťanci vo svojej „A“ skupine odohrali tri zápasy.

Na úvod prehrali so Sundy Boys Budapešť 4:7, góly KVP: 3-Ferančík, 1-Adamkovič. Nad Dynamom Ľvov zvíťazili tesne 6:5, góly KVP: 2-Adamkovič, Ferančik, 1-Stančík, Haberern.

V treťom zápase prehrali Piešťanci s Kecskemétom 4:10, čo znamenalo konečné tretie miesto v skupine a možnosť hrať o celkové piate miesto na turnaji. Góly KVP s Kecskemétom strelili 2-Ferančík a po jednom Brna, Stančík.

V zápase o celkové 5. miesto sa hráči KVP stretli s tretím mužstvom z „B“ skupiny Tipo BVCS Budapešť. Piešťanskí pólisti zvíťazili v zápase 6:4 a celkovo obsadili piatu priečku. Za Piešťancov skórovali 2-Ferančík, Haberern, 1-Adamkovič, Stančík.

Zostava KVP: Chlpek, Kuropka, Makovník, M. Petričevič, Tichov, Adamkovič, Brna, Racík, Kuna, Haberern, Stančík, Ferančík, Čambor.

Konečná tabuľka:

1.Easy Polo OSC Budapešť
2.Kecskemét
3.Sundy Boys Budapešť
4.Užhorod
5.KVP Kúpele Piešťany
6. Tipo BVCS Budapešť
7. Dynamo Ľvov
8.Slávia UK Bratislava

Text a foto: Róbert Chlepek