Vodné pólo: Piešťanské žiačky so striebornými medailami

Vo Vrútkach na letnom kúpalisku sa hralo záverečné kolo Národnej ligy žiačok vo vodnom póle. Súťaž bola veľmi rozťahaná, veď prvé kolo sa hralo ešte v októbri 2021 a posledné až o 9 mesiacov. Hráčky KVP Kúpele Piešťany striedali lepšie výkony s menej lepšími, čo je v tejto kategórii celkom prirodzené. Výkonnosť družstva ovplyvňovala aj účasť hráčok na jednotlivých turnajoch, pretože z rôznych dôvodov sa nám nepodarilo mať kompletné družstvo ani na jednom z odohratých turnajov.

Na záverečnom turnaji odohrali žiačky KVP výborný zápas s prvými Topoľčanmi. Počas zapasu boli viackrát vo vedení a 10 s. pred koncom bolo este 5:5, ale nakoniec bola z toho nešťastná prehra. Celkové 2.miesto je však pekným výsledkom a strieborná medaila krasnou odmenou za celoročné tréningové úsile. Po poslednom zápase výborne chutili aj perníky pani Hudcovičovej zdobené vodnopólovými motívmi za čo jej ďakujeme.

Výsledky piešťanských žiačok:

KVP Kúpele Piešťany – ŠK Olympia Košice 18 : 4 (7:2,5:0,4:2,2:0), góly KVP Rajnohová a Hudcovičová po 5, Balazsová 4, Kalmanová 2, Hennelová S. 1

Pirana SC Topoľčany – KVP Kúpele Piešťany 7 : 5 (1:2,1:1,1:1,4:1), góly KVP Rajnohová a Kálmanová po 2, Balázsova 1

PVK Vrútky – KVP Kúpele Piešťany 6 : 5 (2:3,2:0,2:0,0:2), góly KVP Rajnohová a Kalmanova po 2, Hennelová S. 1

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Pavlíková – Rajnohová, Sosková, Kalmanová, Pechová, Kamenická, Hennelová E., Moravčíková, Hudcovičová, Hennelová S., Balázsová.

Konečné poradie NL SR žiačok:

1. Topoľčany, 2. PIEŠŤANY, 3. Vrútky, 4. Košice

Text a foto: Róbert Chlpek