Vodné pólo: Piešťanské kadetky získali v národnej lige striebro

V Košiciach na mestskej krytej plavárni sa počas druhého júnového víkendu hralo posledné kolo národnej ligy kadetiek. Piešťanské hráčky mali pred posledným kolom rovnakú šancu ako oba Košické kluby – ČH a Olympia na víťazstvo v súťaži. Piešťanky dokázali zvíťaziť nad ČH Košice, no na Olympiu však nestačili.

“Strieborné medaily sú výborným výsledkom a skutočnosť, že do posledného kola sme boli v hre o majstrovský titul bola príjemným prekvapením tohtotočnej  súťaže. Mali sme v tejto kategórii tento rok málo hráčok, viacero z nich boli ešte žiačky a preto je tento výsledok pre náš tím naozaj úspechom,” zhodnotil výsledok piešťanských kadetiek tréner Ján Baranovič.

Úvodný zápas proti PIRANA SC Topoľčany, piešťanské hráčky vyhrali 15:13 (4:3, 3:3, 5:4, 3:3). O góly KVP sa postarali: Teličiaková 5, Mešterová 4, Holičová 2, Držíková 2, Rajnohová a Neumair po 1.

V sobotňajšom večernom zápase Piešťanky nestačili na Olympiu Košice a podľahli s rozdielom 11-tich gólov 23:12 (5:0, 8:5, 8:3, 2:4). O góly KVP sa podelili: Teličiaková 4, Mešterová, Holičová, Neumair a Balázsová po 2.

V zápase o strieborné medaily proti ČH Košice Piešťanky podali výborný výkon a zvíťazili jednoznačne 11:3 (3:0, 2:1, 3:1, 3:1). O góly KVP sa postarali: Teličiaková 5, Držíková 2, Holičová 2, Mešterová a Balázsová po 1.
Zostava KVP Kúpele Piešťany: Pechová- Držíková, Teličiaková, Rajnohová, Neumair, Holičová, Hudcovičová, Mešterová, Balázsová.

Text a foto: Róbert Chlpek