Vodné pólo: Piešťanky sú v medzinárodnej lige druhé

V Košiciach na mestskej plavárni sa hralo druhé kolo 1. ligy žien vo vodnom póle, ktorá má v tejto sezóne medzinárodný rozmer. Hrajú ju tri slovenské a tri rakúske družstvá.

Piešťanské vodné pólistky nastúpili na zápasy v nekompletnej zostave. Pozitívne testy na covid vyradil z hry aj obe brankárky čo značne poznačilo možnosti a  ambície družstva na tomto turnaji. Do brány sa tak musela ísť niektorá z hráčok  – proti Košiciam Barbora Hrebíková, proti Bratislave Tamara Teličiaková a proti Viedni Alexandra Cebová. Ako hráčky v bráne sa prezentovali dobrými  výkonmi a predviedli aj nečakane dobré zákroky, no skúsené hráčky Košíc  a Bratislavy nemali problém s využívaním svojich šancí.

Zostava KVP Kúpele Piešťany : Hrebíková, Basarová, Doktorová, Baranovičová, Cebová, Teličiaková, Držíková, Kisenoszová, Hindošová, Grežďová, Mešterová, Rusznáková, Kvasnicová.

Výsledky piešťanského družstva:

ŠK Olympia Košice – KVP Kúpele Piešťany 21: 6 (3:1,8:1,6:2,4;2) góly KVP : Mešterová 3, Kiernoszová 2, Rusznáková 1

Slávia UK Bratislava – KVP Kúpele Piešťany 15:9 (3:3,6:1,3:3,3:2) góly KVP: Baranovičová 3, Mešterová 2, Basarová, Hrebíková, Grežďová a Kvasnicová po 1

KVP Kúpele Piešťany – ASV Wien 18 :5 (3:2,4:0,9:0,2:3) góly KVP: Rusznáková 4, Teličiaková a Grežďová po 3, Baranovičová, Hrebíková a Mešterová po 2, Doktorová a Kvasnicová po 1

Po troch odohratých kolách patrí piešťankám priebežne druhá priečka v tabuľke za prvými Košicami.

Text a foto: Róbert Chlpek