Vodné pólo: Piešťanky si na Eve udržali prvenstvo v lige

Domáce vodnopólistky nezaváhali ani v jednom zápase. Postupne porazili české juniorky aj súperky z Bratislavy a Topoľčian. Tretí turnaj I. ligy žien sa počas uplynulého víkendu konal na kúpalisku Eva.

V prvom sobotnom zápase nastúpili proti sebe ČR U19 a domáce hráčky KVP Kúpele Piešťany, ktoré nenechali nič na náhodu a zaknihovali výhru o 8 gólov 13:5, keď sa strelecky v družstve víťaziek darilo Nataši Rybanskej, ktorá dala celkovo štyri góly.

Zverenkyne trénera Baranoviča boli vo vedení počas celého stretnutia a odpor mladých vodných pólistiek z ČR zlomili v záverečnej štvrtine, ktorú vyhrali hladko 5:0.

V ten istý deň nastúpili hráčky KVP Kúpele Piešťany aj proti družstvu Piraňa Topoľčany. Domáce dievčatá svoje súperky nešetrili a vyhrali vysoko 15:5. Už prvú štvrtinu vyhrali 4:1 a náskok si počas celého stretnutia udržiavali.

V poslednom stretnutí na piešťanskom kúpalisku Eva na seba narazili bratislavská Slávia UK a domáce hráčky. V ňom potvrdili Baranovičove dievčatá dominanciu v tejto sezóne. Ani v tomto dueli nestratili bod a zaknihovali výhru 10:5 a ako jediné majú na svojom konte plný počet bodov a zostávajú na čele tabuľky I. ligy žien.

Kompletné výsledky 3. turnaja I. ligy žien nájdete na web stránke vodnepolonasbavi.sk.

Zdroj: vodnepolonasbavi.sk Foto: Ján Galo/FB-Kupalisko Eva