Vodné pólo: Piešťanky porazili súperky z Innsbrucku i Bratislavy

V Topoľčanoch pokračovala piatym kolom vodnopólová I. liga SR žien, ktorá sa v tomto ročníku hrá spoločne s rakúskymi družstvami.

V prvom zápase nastúpili piešťanské vodné pólistky proti rakúskemu tímu z Innsbrucku. Piešťanky boli lepším tímom a napriek tomu, že na turnaji neštartujú v kompletnom zložení, vysoko zvíťazili. V zápase s košickou Olympiou doplatili piešťanské hráčky na nevyužívanie presilových hier, z 11-tich využili len dve a skúsenejšie hráčky dokonale vedeli využiť každé zaváhanie v piešťanskej obrane.

V zápase proti bratislavskej Slávii už piešťanské dievčatá lepšie využívali svoje šance, už v úvode získali vedenie o dva góly a v dôležitých momentoch, vždy keď sa súper dotiahol výborne zasiahla brankárka. V napínavom závere si hráčky vedenie udržali a mohli sa tešiť z víťazstva nad favorizovaným súperom.

KVP Kúpele Piešťany – WBC Innsbruck 19 – 4 (4:1,5:1,5:2,5:0)
Góly KVP: Mešterová 6, Hrebíková a Cebová po 3, Baranovičová, Kozáková a Rusznáková po 2, Teličiaková 1

KVP Kúpele Piešťany – ŠK Olympia Košice 4 – 13 (0:4,1:2,2:4,1:3)
Góly KVP: Mešterová 2, Grežďová, Rusznáková

KVP Kúpele Piešťany – Slávia UK Bratislava 10 – 8 (3:1,2:3,3:1,2:3)
Góly KVP: Rusznáková 4, Hrebíková a Mešterová po 2, Baranovičová a Cebová po 1

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Petrášová – Hrebíková, Doktorová, Baranovičová, Kozáková, Teličiaková, Držíková, Cebová, Grežďová, Mešterová, Rusznáková.

Záverečné kolo súťaze sa hrá o mesiac v Innsbucku. V priebežnej tabuľke sú Piešťany na 3. mieste za Košicami a Bratislavou.