Vodné pólo: Piešťanci Kolárik, Pieter a Kolářová boli pri postupoch na ME

Slovenská mužská a ženská vodnopólová reprezentácia má za sebou úspešnú kvalifikáciu o postup na januárové Majstrovstvá Európy 2020 do Budapešti.

Mužská reprezentácia si vybojovala postup do Budapešti počas kvalifikačného turnaja v Novákoch, keď postupne zvíťazila nad Bieloruskom 19:4, Ukrajinou 16:5 a Francúzskom 9:6. Za reprezentáciu nastúpili odchovanci piešťanského vodného póla Martin Kolárik aktuálne hráč francúzskeho Noisy le Sec a Radovan Pieter, ktorý pôsobí v majstrovskej Slávii UK Bratislava. Kolárik bol autorom šiestich gólov a Pieter strelil jeden gól v zápase s Ukrajinou.

Ženy mali v kvalifikačnom dvojzápase za súpera vodnopólistky Turecka. Reprezentantky SR zvíťazili pred 2 týždňami v Košiciach v prvom zápase 19:9 a v odvete dňa 26.10 v Istanbule 16:9. Víťazstvá znamenali postup medzi 12 najlepších tímov Európy.

Počas dvojzápasu sa v tíme Slovenska predstavila odchovankyňa klubu KVP Kúpele Piešťany Tamara Kolářová, ktorá nastupovala v oboch zápasoch v základnej zostave a konto súpera zaťažila 4 gólmi. V súčasnosti hráčka klubu ZF Eger.

Za zmienku stojí aj to, že v tomto dvojzápase sa predstavila aj Monika Sedláková, odchovankyňa klubu KVP Komárno, ktorá ale v ženských kategóriách v rokoch 2012 až 2018 hájila farby piešťanského klubu vodného póla, v súčasnosti hrajúca tak isto v Maďarsku za klub TVSE Tatabánya.

Obe hráčky boli aj súčasťou reprezentácie SR U-17, ktorá na nedávno skončených ME v Grécku obsadila vynikajúce 7. miesto.

Text a foto: Róbert Chlpek