Vodiča, ktorý prevrátil auto na diaľnici a ušiel, chytili v Piešťanoch

Jeho vozidlo bolo vyradené z evidencie. Každé evidenčné číslo malo iné. Muž mal zákaz šoférovať a policajti ho podozrievajú, že bol pod vplyvom drog.

Nehoda sa stala v utorok 29. júna v noci. Keď na miesto prišli piešťanskí hasiči, posádku havarovaného osobného auta nenašli.

„Po vykonanom prieskume bolo zistené, že havarovaný automobil sa nachádza prevrátený na streche a vo vozidle a ani v jeho okolí sa nenachádza žiadna osoba. Z auta unikali prevádzkové kvapaliny, ktoré jednotka posypala sorpčným materiálom a následne vykonala protipožiarne opatrenia,“ informovala Lena Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Podľa informácií, ktoré dnes (2. júla) zverejnila polícia, šofér nezvládol riadenie a neďaleko odbočky na Piešťany sa jeho Citroën Berlingo prevrátil na strechu.

„Dochrámaný po nehode sa dal na útek. Muža videli po nehode v Piešťanoch a policajti ho krátko na to zadržali. Dychová skúška bola negatívna, no správanie muža bola viac než divné. Policajti požiadali lekára o odber krvi, moču a akútny toxikologický rozbor. Už pri prvom kontakte s vodičom lekár potvrdil prítomnosť omamných látok. Policajti lustráciou navyše zistili, že vodič jazdil v čase 5 ročného zákazu a auto bolo dočasne vyradené z prevádzky. Značky na aute pochádzali z dvoch iných, rozdielnych vozidiel,“ oznámilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Muž je nateraz obvinený z marenia výkonu úradného rozhodnutia a vzhľadom na všetky okolnosti, a po dohode s dozorujúcim prokurátorom, policajti žiadajú, aby bol stíhaný väzobne. „Po výsledku toxikológie nie je vylúčené, že bude trestné stíhanie rozšírené aj pre iný trestný čin,“ uzavrela polícia.