Vodáci vymenili mokré tričká za spoločenské šaty a elegantné obleky

V piatok 16. februára 2020 mali svoj deň nielen všetci zaľúbení, ale aj Slovenská kanoistika bilancovala rok 2019.

Pri tejto príležitosti sa konal v X-Bionic Sphere v Šamoríne Galavečer sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky, kde oceňovali najlepších jednotlivcov i oddiely Slovenského pohára za rok 2019 v kajaku a kanoe.

Je to dlhodobá súťaž, v ktorej sa bodujú umiestnenia od 1. po 9. miesto vo vybraných pretekoch počas roka vo všetkých vekových kategóriách od 13-ročných dievčat a chlapcov až po veteránov. Preteká sa za každého počasia, niekedy sú to tropické horúčavy, inokedy hustý dážď, silný lejak alebo nepríjemná hmla. Klub Kajak – Kanoe Piešťany skončil v celkovom bodovaní na krásnom druhom mieste, hneď za Komárnom a tretie miesto obsadili Nováky.

Ceny v podobe pohárov, diplomov a kníh od Antona Zerera Slovenský Olymp si prevzalo aj 8 nádejných mladých Piešťancov od veľkých mien v tomto športe, významných osobností z NŠC, ŠCP, zástupcov Olympijského a športového výboru, Ministerstva školstva i Antidopingovej agentúry.

Najsilnejšou piešťanskou kategóriou boli kadeti, ktorí si podelili všetky tri miesta – 1. miesto a titul Kajakár roka získal Viktor Samuel Podhradský – 2. miesto Daniel Rybanský a 3. miesto Matej Današ, v prvej desiatke skončili aj Daniel Ragula – 6. miesto a Branislav Jurčo – 9. miesto. Medzi kanoistami 1. miesto a Kanoistom roka sa stali: Michal Szobolovszký – kadet a v kategórii juniorov – Peter Kizek. V dievčenských kategóriách získali skvelé umiestnenia 14. – ročné kajakárky – 1. miesto obsadila a Kajakárkou roka sa stala Romana Švecová, 2. miesto patrilo Hane Gavorovej. Kanoistka Tamara Balážová získala 3. miesto u kadetiek.

Za tieto úspechy mladí športovci vďačia nielen svojej drine, ale aj svedomitej a obetavej príprave trénerov – Marcele Erbanovej, Róbertovi Erbanovi a Máriovi Klieštencovi.

Foto: zľava dole – M. Zrutta, V. S. Podhradský, T. Trakalová, R. Švecová, H. Gavorová, M. Današ, M. Szobolovszký, R. Erban, hore – M. Klieštenec, D. Rybanský, P. Kizek, M. Erbanová.

Text a foto: Sídónia Podhradská