Viskupič chce byť županom, známe sú aj mená kandidátov na poslancov

O post predsedu Trnavského samosprávneho kraja sa bude v novembri uchádzať Jozef Viskupič z OĽANO. Podporujú ho strany Sloboda a Solidarita, KDH, NOVA, OKS a Zmena zdola, ktoré budú mať spoločnú kandidátku.

Jozef Viskupič ide do krajských volieb s heslom „Odhodlaný zmeniť náš kraj.” Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii, kde mu vyjadrili podporu zástupcovia viacerých opozičných strán.

Kandidát na župana prisľúbil obnovu komunikácie so starostami a primátormi, potenciál kraja je podľa neho nevyužitý.

„Myslím si, že súčasné vedenie župy roky čakalo, kým letisko Piešťany nevykázalo dlhy až 1,5 mil. eur a tým začal proces likvidácie letiska Piešťany,“ povedal J. Viskupič.

Zlepšiť chce tiež hospodárenie. Celkový dlh Trnavského samosprávneho kraja bol podľa jeho slov ku koncu roka 59 mil. eur. „Pre kraj, v ktorom sídli Peugeot či Samsung a do ktorého prichádza Amazon, sú to neakceptovateľné parametre.“

Jozef Viskupič je poslancom Národnej rady SR za OĽANO. V prípade úspechu v krajských voľbách sa chce vzdať poslaneckého mandátu.

O kreslo v krajskom zastupiteľstve za obvod Piešťany sa uchádza jeho poslanecký kolega a tunajší lekár Alan Suchánek (OĽANO). Na spoločnej kandidátke opozičných strán podporujúcich Jozefa Viskupiča budú aj Lucia Drábiková (OĽANO), Marek Fořt (SaS), Vladislav Krasický (SaS) a Jozef Bolješík (KDH).

Doterajší predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš zatiaľ oficiálne kandidatúru neoznámil. Kandidátom strany Most – Híd na túto funkciu je štátny tajomník ministerstva kultúry Konrád Rigó.

Text a foto: Martin Palkovič