Violončelový recitál Michala Haringa

Empírovým divadlom v Hlohovci sa predstaví piešťanský rodák Michal Haring so svojim Violončelovým recitálom. Na klavíri ho bude doprevádzať Dušan Sujan. Koncert sa uskutoční v sobotu 20. októbra 2018. Začína o 18.00 h.

Absolvent VŠMU Michal Haring v súčasnosti navštevuje Advanced posgraduate soloist class na Dánskej kráľovskej akadémii v Kodani pod vedením prof. Mortena Zeuthena.

Na Slovensku preto už dlhší čas nehral a koncert v Hlohovci bude najbližším k jeho rodným Piešťanom.

„Pripravil som veľmi zaujímavý a zábavný program,“ hovorí violončelista a dodáva, že v sprievode klaviristu Dušana Sujana odznejú skladby od autorov ako B. Martinů, S. Tsintsadze, A. Schnittke a D. Šostakovič.

Michal Haring je tohtoročným víťazom Violončelovej súťaže Dánskej kráľovskej akadémie. Počas svoje kariéry pôsobil v Symfonickom orchestri slovenského rozhlasu (SoSR) ako asistent sólo violončelistu, v Slovenskej filharmónii, v Capella Istropolitana, ŠKO Žilina a Symphonia Vienna.

Ako sólista odohral so SoSR Prokofievove koncertino pre violončelo a orchester, Dvořákov violončelový koncert h moll a Godárovu Barcarolle pre violončelo sláčiky, harfu a čembalo.

Ako sólista Plenum orchestra prezentoval v kodanskom Koncertkirchen Bruchove Kol Nidrei a Quadrille od Rodiona Ščedrina.

Aktívne pôsobí vo viacerých komorných zoskupeniach ako Varga quartet, Klavírne trio Šujan, Novák, Haring a Klavírne trio Zhang, Mhana, Haring.

-inf-