Vilu Löger predali, má z nej byť hotel

Poslanci krajského zastupiteľstva schválili predaj historickej budovy pri Kolonádovom moste za sumu mierne prevyšujúcu jej hodnotu podľa znaleckého posudku. Český podnikateľ Miroslav Borák za ňu prostredníctvom firmy prostredníctvom Fenix Development ponúkol 801-tisíc eur.

Napriek tomu, že o pamiatku v lukratívnej časti Piešťan mala pôvodne záujem samospráva, nikto z krajských poslancov zastupujúcich náš región proti predaju nenamietal. Mesto totiž nenašlo pre bývalý internát využitie, ale hlavne finančné prostriedky na rozsiahlu rekonštrukciu, ktorá by bola nevyhnutná.

„Záujemca ponúkol 100% ceny znaleckého posudku s tým, že tam bude vybudované hotelové zariadenie. Som rád, že táto vzácna stavba bude zachránená, pretože Mesto Piešťany nemalo predstavu o využití a samozrejme ani prostriedky na to, aby dokázalo tento objekt zachrániť,“ povedal po dnešnom zasadnutí krajského zastupiteľstva predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš.

Vila Löger je prázdna približne rok. Kraj najprv zrušil tamojší internát a neskôr aj jedáleň. Podľa poslankyne Ivety Babičovej je stavbu lepšie predať, ako by mala naďalej chátrať.

Český podnikateľ Miroslav Borák založil spoločnosť Tekoo, ktorá sa zaoberá veľkoobchodným predajom ovocia a zeleniny. Je tiež majiteľom luxusného hotela Augustiniánský dům v kúpeľnom meste Luhačovice. Vedú ho jeho synovia.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia