Vilu Löger chce piešťanská radnica

Podľa hovorcu kraja sa nebol na bývalý internát do minulého týždňa pozrieť žiaden záujemca. S predsedom Trnavského samosprávneho kraja Tiborom Mikušom rokoval o budúcom využití objektu primátor Miloš Tamajka. Mesto o vilu na lukratívnom mieste prejavilo záujem už aj oficiálne.

„Na základe ich vzájomnej dohody požiadal primátor predsedu TTSK listom o pozastavenie predaja budovy v súvislosti so zabezpečením trvalo udržateľného rozvoja mesta Piešťany a v súlade so stratégiou,“ informoval dnes mestský úrad na svojej web stránke.

Samospráva chce dať Vile Löger verejnoprospešnú funkciu, jej rekonštrukciu chce financovať z eurofondov. Mestská poslankyňa Zita Bruncková ešte pred voľbami povedala, že tieto priestory by sa hodili Nemocnici Alexandra Wintera. Hovorilo sa aj o ich využití pre potreby Balneologického múzea. Jeho zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj.

Na decembrovom zastupiteľstve povedala krajská a mestská poslankyňa Iveta Babičová, že na objekt sa už boli pozrieť aj prví záujemcovia. Hovorca kraja Patrik Velšic minulý týždeň túto informáciu poprel.

O budúcnosti architektonicky aj kultúrne vzácnej stavby rozhodne krajské zastupiteľstvo. Podľa jeho posledného uznesenia môže objekt na lukratívnom mieste získať ten, kto zaň ponúkne najvyššiu sumu. Minimálna finančná zábezpeka je 79 500 eur. Táto suma pri verejných obchodných súťažiach predstavuje 10 % z ceny podľa znaleckého posudku.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič