Viceprimátor Michal Hynek sa do parlamentu zrejme nedostane

Najviac preferenčných hlasov spomedzi kandidátov s trvalým bydliskom v kúpeľnom meste dostal lekár Alan Suchánek. Zástupcovi primátora Michalovi Hynekovi ku kreslu v Národnej rade SR veľa nechýbalo.

Lekár Alan Suchánek získal 45 170 prednostných hlasov a vzhľadom na výsledok OĽANO -NOVA, za ktorú kandidoval, má miesto v parlamente isté.

Do Národnej rady Slovenskej republiky sa s veľkou pravdepodobnosťou dostane aj Martin Beluský, blízky spolupracovník Mariána Kotlebu. Na kandidátke Ľudovej strany Naše Slovensko získal 35 733 prednostných hlasov. Mestský policajt Stanislav Drobný, ktorý išiel do volieb za tú istú stranu, má 3 309 hlasov. Jeho šanca získať kreslo v parlamente je tiež vysoká. Tiež sa dostal do parlamentu.

Napriek úspechu strany Sme rodina nemá poslaneckú funkciu istú viceprimátor Michal Hynek, ktorý bol na kandidátke číslo 12. Voliči mu dali 2 660 prednostných hlasov, viacerí jeho kolegovia ho však predbehli. Sme rodina podľa predbežných výsledkov získa 11 kresiel. Piešťanský viceprimátor skončil vo svojej strane 15. v poradí. Podľa oficiálnych výsledkov je Michal Hynek v strane Sme rodina – Boris Kollár prvým náhradníkom. Ak sa niektorý z poslancov za túto stranu stane ministrom alebo odíde z parlamentu, na jeho miesto nastúpi piešťanský viceprimátor.

Do parlamentu sa nedostanú ani mestský poslanec Andrej Klapica, ktorého strana KDH nemá ani 5 %. Dostatočnú podporu voličov nezískali prednosta Okresného úradu Piešťany Igor Nicák (Smer-SD), náčelník metskej polície Marcel Mihálik (OĽANO – NOVA), podnikateľ Samuel Vavrík (Sieť) ani dôchodca Vladimír Šišovký (ĽSNS).

Z blízkej obce Moravany nad Váhom bude v parlamente Magdaléna Kuciaňová, ktorá kandidovala za SNS a voliči jej dali 5734  prednostných hlasov.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič