Vianočné trhy otvoria svoje brány už 25. novembra

V centre Piešťan už v týchto dňoch vyrastá Vianočné mestečko inšpirované pôvodnými stredovekými Vianočnými trhmi, ktoré majú v Európe tradíciu už od 15. storočia. Na stretnutie s priateľmi či v kruhu rodiny pri dobrom punči, medovine alebo pečených špecialitách sa môžu obyvatelia a návštevníci Piešťan tešiť už od 25. novembra, kedy mestečko otvorí svoje brány.

Tak ako každoročne, organizátori pripravili program pre všetky vekové kategórie, ktorý bude trvať viac ako mesiac. Okrem hudobného programu rôznych žánrov sa môžeme tešiť aj na divadelno-hudobné predstavenia, vystúpenia škôl, škôlok z Piešťan a okolia, tradičný slovenský folklór, vianočné koledy či prezentácie šikovných remeselníkov.

Slávnostné otvorenie Vianočných trhov sa uskutoční v piatok 27. novembra o 16.00 h. Už tradične začne zapálením vianočného stromčeka a bude sprevádzané vystúpením žiakov Základnej umeleckej školy. Následne bude pokračovať Katarínskou zábavou na Námestí slobody, kde sa o skvelú atmosféru postarajú skupiny Black Diamond a KGB (Karel Gott Band).

Rockeri z prvej menovanej kapely sú známi vďaka skvelým prerábkam známych hitov, ale na koncertoch hrajú aj nemenej dobré skladby z vlastného repertoáru. Karel Gott Band (KGB) zase poteší fanúšikov legendárneho Zlatého slávika.

Program prvej adventnej nedele bude zase klásť dôraz na tradície spojené s prípravami na najkrajšie sviatky v roku.

Informácie o všetkých podujatiach, ktoré sa tento rok v rámci Vianočných trhov uskutočnia, nájdete na facebook.com/vianocnetrhypn.

Zdroj: Tlačová správa organizátorov

Inzercia