Viaceré piešťanské reštaurácie dočasne zatvorili

V súvislosti s opatreniami zameranými na zníženie rizika šírenia nového koronavírusu nebudú v najbližších dňoch otvorené niektoré piešťanské reštaurácie. Na Facebooku o tom doteraz informovali napríklad Le Griffon, Zuckmann Villa a Piváreň a pizzeria U Páva.

Preventívne opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu koronavírus, zasiahli cestovný ruch. Hotely hlásia rušenie pobytov, v stravovacích zariadeniach je menej hostí. Napriek tomu, že štát nenariadil ich zatvorenie, viaceré nebudú v nasledujúcich dňoch zákazníkom poskytovať svoje služby.

„Zvážili sme všetky súčasné riziká. Z bezpečnostných dôvodov a z ohľadu pre našich hostí a zamestnancov, sme sa rozhodli zatvoriť prevádzku od 14.3. do 26.3. Sme presvedčení, že každý bude pristupovať k možným rizikám zodpovedne,“ oznámila dnes prostredníctvom sociálnej siete Zuckmann Villa.

Podobné rozhodnutie prijali aj v reštauráciách Le Griffon, Slovenský dvor a U Páva.

„Vážení hostia, servírujeme len obedy počas pracovných dní v čase od 11:00 do 14:00,“ informuje La Musica, ktorá bude mimo uvedených hodín a cez víkend taktiež zatvorená. Kvôli zrušeniu kultúrnych podujatí sa tam neuskutočnia ani plánované koncerty.

Odvetvie cestovného ruchu a stravovacích služieb je prvým, ktoré pociťuje negatívne dopady opatrení obmedzujúcich pohyb ľudí.

Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska si dala spracovať prieskum, podľa ktorého slovenské hotely očakávajú tento mesiac pokles tržieb o 47% oproti predchádzajúcemu obdobiu predchádzajúceho roka.

Z výskumu tiež vyplýva, že prepad v hotelových a stravovacích zariadeniach bude vážnym problémom pre ekonomiku a trh práce. V odvetví cestovného ruchu pracuje približne 160 000 ľudí.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič