Veľká cena Piešťany štartuje už v piatok

Od piatka 6. júla sa v Piešťanoch opäť rozburácajú motory pretekárskych motocyklov na CAMS medzinárodných majstrovstvách a prebore Českej republiky Tourist Trophy. Tretí ročník Veľkej Ceny Piešťan sa bude opäť konať na tradičnej trati v areáli piešťanského letiska.

Organizátori sa týmto podujatím snažia nadviazať na bohatú históriu organizovania motoristických podujatí v Piešťanoch. Prvý ročník medzinárodných pretekov Cena Slovenska sa uskutočnil v kúpeľnom mesdte 13. júna 1958 a zvíťazil v nich budúci majster sveta Gary Hocking z Rodézie (Zimbabwe).

Medzi prihlásenými na 3. ročník Veľkej ceny Piešťan je napríklad minuloročný víťaz triedy nad 600cc a trojnásobný šampión medzinárodného seriálu Alpe Adria Championship Michal Prášek.

Za domáci motoklub bude súťažiť i prekvapivý víťaz šesťstoviek v Kopčanoch, v podstate nováčik, Tomáš Tóth. Tomáš je úspešný stuntrider a čerstvý držiteľ slovenského rekordu v jazde na prednom kolese.

Program pretekov je rozdelený do troch dní. V prvý deň, v piatok 6. júla popoludní, sa konajú voľné tréningy. Podvečerné hodiny sú vyhradené každoročnej promo akcii, ktorá prebieha na námestí v centre mesta Piešťany. Zúčastňujú sa na nej vybraní pretekári so svojimi motocyklami a doprovodmi, vozidlá Safety car. Akciu moderuje moderátor, ktorý priebežne spovedá pretekárov i pozvané osobnosti.

V tomto roku pre divákov organizátori pripravili atraktívnu zmenu v programe a preteky budú prebiehať v oba dni, teda v sobotu i v nedeľu. V sobotu sa môžu diváci tešiť na preteky tried do 600cc a nad 600cc a v nedeľu nasledujú preteky všetkých vypísaných tried, ktorých je dohromady trinásť.

V prestávkach medzi pretekmi bude prebiehať doplnkový program. Skvelá kaskadérska MOTO TV Show s aktuálnym vicemajstrom sveta v stuntridingu Zdenkom Rybárom, tandemové jazdy na motocykli, s Majstrom Slovenska Martinom Čermákom, letecká show Model Klubu Piešťany, predvádzacia jazda Lei Horniakovej na pretekárskej bugyne.

Zdroj: Tlačová správa/motoride.sk Ilustr. foto: Mário Petlák