Vedecký brloh ukáže, že biológia nie je nuda

Koľko farieb má list rastlinky? Ako si vyrobiť počasie? Žije cesto na koláč? Odpovede na tieto otázky dostanú deti na Vedeckom brlohu, ktorý sa uskutoční v sobotu 24. marca v Elektrárni Piešťany. Začiatok podujatia je o 10.00 h. Lektorka Veronika Orendášová deťom dokáže, že biológia v sebe ukrýva mnoho zábavy pre veľkých aj malých.

Listy kvetov sú pestré, nie len zelené, mraky sa dajú vyrobiť aj doma v kuchyni a kúzliť sa dá aj s koláčmi – to sú námety na zaujímavo strávené sobotné dopoludnie. Príďte objavovať tajomstvá biológie, nad ktorými budete udivene otvárať ústa!

Veronika Orendášová vyštudovala učiteľský odbor biológia-geografia na UPJŠ v Košiciach. Vyskúšala si učenie detí i študentov učiteľstva na UPJŠ, ktorým prednášala predmet Školské pokusy a pozorovania. Práve tento predmet plný objavov a pátrania mala asi najradšej.

„Veľmi rada sprostredkujem jednoduché, no o to zaujímavejšie pokusy aj mladším žiačikom či škôlkarom, u ktorých je túžba po objavovaní azda najúprimnejšia,“ hovorí Veronika Orendášová.

Text: Elektrárňa Piešťany Photo by Lucas Vasques on Unsplash