Vedecká kaviareň bude aj o umení

Viete o tom, že rôzne vedecké objavy a technické riešenia môžu obohatiť umenie, a že umenie môže ľuďom mnohé vedecké a technické objavy lepšie vysvetliť aj priblížiť? Príďte na Vedeckú kaviareň a uvidíte ukážky umeleckých inštalácií, kde sa veda a technika stáva nenahraditeľným nástrojom na vyjadrenie umelca.

Vedecká kaviareň sa uskutoční vo štvrtok 27. apríla o 17.30 h v Elektrárni Piešťany. Prednášať bude maliar, grafik, inter-mediálny umelec, hudobník a pedagóg PaedDr. Mgr.Art Boris Vaitovič, ktorý v roku 2005 absolvoval Ateliér súčasného obrazu Adama Szentpéteryho na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach a v roku 2012 získal vedeckú hodnosť PhD. na Akadémii krásnych umení v Banskej Bystrici.

V súčasnosti pôsobí ako odborný asistent v Ateliéri nových médií pod vedením Michala Murina. Zúčastnil sa výstav doma aj v zahraničí – v Maďarsku, Japonsku, Poľsku, Taliansku.

V roku 2006 bol jeho obraz Flat space with plate nominovaný na ocenenie nadácie VÚB Maľba 2006. V roku 2009 bol účastníkom prezentácie súčasného východoslovenského umenia ArtShow vo Východoslovenskej galérii v Košiciach.

Samostatne vystavoval už v roku 2006 projekt Flat Space v Šarišskej galérii v Prešove, v roku 2007 v Micro Galleria na pôde Akadémie krásnych umení v L’Aquila (Taliansko) a v roku 2010 sa projektom Kinetic moment samostatne predstavil v galérii Subterén v Michalovciach. Od roku 2009 sa venuje kurátorskej činnosti a organizovaniu workshopov.

O skvelú kávu sa počas Vedeckej kaviarne postará Pražiareň kávy Classic coffee.Taktiež nebudú chýbať ani alko a nealko nápoje z piešťanského remeselného pivovaru Simeon.

Vstup na podujatie je voľný.


(Reklamný článok)