Včelí deň v Elektrárni Piešťany

Podujatie pre rodiny s deťmi a vlastne pre každého, kto má rád včely a včelie produkty a chce sa o nich dozvedieť viac. Včelí deň začína v sobotu 25. novembra o 13.00 h.

Pestrý program podujatia, na ktorom spolupracuje Elekrátrňa Piešťany s včelármi z celého regiónu, začne hudobným divadlom Včielka Maja. Deti stretnú hrdinov z kultovej rozprávky v originálnom prevedení Divadla hudby, ktorého členovia im vyrozprávajú príbeh o túžbe splniť si vlastné sny.

Nasledovať budú tvorivé dielne, počas ktorých si najmenší účastníci podujatia môžu vyskúšať zdobenie medovníkov i výboru sviečok.

„Túto akciu sme pripravovali tak, aby bola zaujímavá pre včelárov, ale aj pre ľudí, ktorí sa včelám nevenujú a nemajú veľa informácií o nich,“ hovorí Juraj Mráz – včelár a spoluorganizátor podujatia. Okrem zaručene pravého medu nájdu návštevníci Včelieho dňa v Elektrárni aj medovinu, medovníky alebo kozmetiku z včelích produktov.

Čakajú ich tiež prednášky. Prvý blok otvorí Tibor Valovič z Kálnice. Dlhoročný včelár s bohatými skúsenosťami bude hovoriť o apiterapii – liečbe pomocou včiel a ich produktov.

Ďalšou prednášajúcou bude Martina Kunstová, ktorá sa vrámci svojej profesie zaoberá liečbou rán. „Určite budete prekvapení, aké výsledky dosiahla pomocou medu,“ hovorí Juraj Mráz.

Nasledovať bude Miroslav Habr s prednáškou o nektarodajných rastlinách.

Cieľom organizátorov Včelieho dňa v Elektrárni Piešťany je priblížiť svet včiel širokej verejnosti, upozorniť na dôležitosť ich ochrany a vyzdvihnúť pozitívne účinky ich produktov. Aj preto bude súčasťou podujatia ochutnávka medoviny a súťaž o najchutnejší med.

Vstupné na celé podujatie je 3 eurá. Deti do 12 rokov majú vstup zdarma.

Text: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany Boris Smokrovic