Vakcínu Janssen dostalo v piešťanskom Tescu 245 ľudí

Počas prvej augustovej soboty zabezpečil Trnavský samosprávny kraj očkovanie proti ochoreniu covid-19 aj v nákupných centrách v okresných mestách. Jednodávkovú vakcínu Janssen od firmy Johnson & Johnson v nich dostalo 1 350 ľudí plnoletých záujemcov. Harmonogram očkovania na nasledujúci víkend zverejní župa v najbližších dňoch.

„Minulý víkend sme začali premiérovo očkovať v nákupných centrách v Galante a v Hlohovci. Záujem o jednodávkovú vakcínu Janssen prejavilo viac ako 600 ľudí. Preto sme sa túto formu očkovania rozhodli priniesť aj do ostatných okresných miest,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V krajskom meste boli podľa jeho slov v sobotu 7. augusta tri očkovacie tímy, v každom okresnom meste zriadili jeden očkovací tím.

„Vakcínu tak dostávame ešte bližšie k obyvateľom Trnavského kraja a snažíme sa aj takto sa prispieť k príprave na jesennú vlnu pandémie. Očkovanie je naozaj jednoduché a pohodlné, netreba sa naň vopred registrovať,“ dodal J. Viskupič.

Očkovanie prebiehalo v sobotu od 10.00 do 17.00 h aj v piešťanskom obchodnom centre Tesco. Jednodávkovú vakcínu Janssen tam dostalo 245 ľudí.

„V spolupráci s našimi partnermi sme umožnili vznik dočasných očkovacích centier v priestoroch našich obchodov, aby sme uľahčili prístup k očkovaniu ľuďom, ktorí sa preň rozhodnú,“ uviedol prevádzkový riaditeľ spoločnosti Tesco na Slovensku Martin Bulla.

Zdroj: Tlačová správa TTSK Foto: Martin Palkovič