Vakcinácia na Kúpeľnom ostrove už iba v sobotu. Štát motivuje k očkovaniu lotériou

Vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech budú v piešťanskom Veľkokapacitnom očkovacom centre podávať v sobotu 24. júla od 8.00 do 16.00 h.

„Veľkokapacitné očkovacie centrum na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch zaočkuje aj záujemcov bez prvotnej registrácie,“ informovala piešťanská radnica.

Očkovacia látka Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech sa v Piešťanoch podáva ľuďom vo veku od 16 rokov. Tí, ktorí ešte nie sú plnoletí, musia prísť s jedným zo svojich zákonných zástupcov. Všetci záujemcovia musia mať so sebou kartičku poistenca.

Každý, kto príde na Kúpeľný ostrov kvôli očkovaniu autom, má parkovanie na tri hodiny zadarmo.

Pre ľudí, ktorí podstúpili očkovanie proti ochoreniu covid-19, pripravilo ministerstvo financií prémiu aj sprostredkovateľský bonus.

„Každý, kto sa už dal, alebo sa ešte len dá zaočkovať, bude môcť získať finančnú výhru. Princíp očkovacej prémie bude jednoduchý. Osoba by mala byť zaočkovaná, následne sa zaregistruje a bude zaradená do žrebovania o finančné výhry,“ oznámilo ministerstvo, ktoré plánuje spustiť prihlasovanie prostredníctvom internetovej stránky bytzdravyjevyhra.sk 1. augusta 2021.

„Sprostredkovateľský bonus je finančná odmena pre ľudí, ktorí motivovali iných vo svojom okolí, aby sa dali zaočkovať. Sprostredkovateľ môže získať odmenu tak, že zaočkovaná osoba sa od 1.8.2021 zaregistruje na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk, získa špecifický kód a ten následne odovzdá osobe (sprostredkovateľovi), ktorá ju motivovala k očkovaniu,“ uvádza ministerstvo financií.