Václav Neckář príde na festival Lodenica

V posledný prázdninový víkend, teda 27. až 29. augusta 2015, sa uskutoční  už 17. ročník rodinného country festivalu Lodenica v areáli rovnomenného piešťanského autocampingu. Organizátori podujatia už zverejnili prvé mená. Interpretov ako Věra Martinová, Čechomor a Zuzka Smatanová doplní Václav Neckář.

Stalo sa už milou tradíciou, že popri najväčších hviezdach country, folku a trampskej hudby vystúpi na pódiu v piešťanskej lodenici aj známa legenda pop-rockovej hudobnej scény a tak tomu bude aj v roku 2015.

Svoje najväčšie hity zaspieva Václav Neckář, ktorý sa na Lodenici predstaví premiérovo v doprovode svojho brata Jána a skupiny Bacily v piatok 28. augusta.

„Ak chceme, aby Lodenica prežila – musíme program správne vyvážiť a popri kvalitnej folkovej, trampskej či country produkcii priniesť aj overené ťaháky, či kapely, ktoré sme dlho, alebo nikdy nemali možnosť vidieť na našich pódiách… Myslím, že do tejto kategórie jednoznačne patrí aj Václav Neckář – a ja sa už teraz teším na Mýdlového princa, či najnovší megahit Půlnoční pod piešťanským letným nebom v lodenici,“ ozrejmil dramaturgiu festivalu organizátor Dušan Drobný.

Václav Neckář je späť a v takmer pôvodnej forme po vážnych zdravotných komplikáciách pred viac ako desaťročím, čoho dôkazom je aj plný koncertný kalendár. Aj piešťanské publikum sa tak na záver leta môže tešiť na najväčšie hity Lékořice, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Čaroděj dobroděj, Kdo vchází do tvých snů má lásko, Mademoiselle Giselle, či spomínaného Mýdlového princa, Půlnoční a mnoho ďalších.

Jeho najväčšie hity v súčasnosti bodujú aj na divadelných doskách, kde mal 12. marca premiéru nový český muzikál Mýdlový princ, kde najväčšie Neckářove hity interpretujú Martin Dejdar, či Sagvan Tofi. Mimochodom, aj sám interpret sa objaví v muzikáli – aspoň na obrazovke…

Lodeničiarske publikum sa však môže na jeho hity tešiť naživo už v piatok 28. augusta na Lodenici 2015.