V Piešťanoch zadržali muža podozrivého z vraždy

Trnavskí kukláči, pyrotechnici a kriminalisti zadržali včera nebezpečného recidivistu obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

„Polícia muža vyšetruje pre podozrenie z vraždy, ktorá sa stala v septembri minulého roku. V garáži rodinného domu v obci Sokolovce mal 39 ročný muž viacerými ranami dobodať svojho 38 ročného kamaráta. Jednou z vyšetrovateľských verzií bola aj možná sebaobrana, keďže poškodený ho mal napadnúť baseballovou palicou,“ informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Chystal odplatu na policajtov?

Počas vyšetrovania mali piešťanskí policajti informácie, že si mal 40 ročný muž nachystať podomácky vyrobený výbušný systém. Policajti nenechali nič na náhodu a na akciu sa dôsledne pripravili. Policajný tím muža zadržal v meste Piešťany vo chvíli, keď to najmenej čakal. Pyrotechnici zaistili vzápätí v obci Sokolovce podozrivý valcovitý predmet, ktorý bol naplnený neznámou prachovou náplňou. Ten bude zaslaný na expertízne skúmanie do Bratislavy.

„Vyšetrovateľka muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy a podala návrh na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny ho súd môže poslať do väzenia na 15 až 20 rokov. V prípade podozrivého predmetu začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za tento skutok zákon ukladá trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ dodala Zlatica Antalová.