V Piešťanoch sa v prvú májovú nedeľu pobeží pre dobrú vec

Zostáva už len niekoľko dní do behu, v ktorom po celom svete spoja bežci aj nebežci, mladí aj starí, jednotlivci či tímy, ba dokonca aj samotní vozíčkari, pre tých, ktorí bežať nemôžu. Charitatívny beh Wings For Life World Run sa uskutoční už túto nedeľu, 7. mája 2023, preto ak ešte nemáte plány na víkend, spojte príjemné s užitočným a pomôžte nadácii Wings For Life meniť ľudské životy. Bežecké podujatie sa koná každý rok s tým istým cieľom: získať peniaze na výskum poranení miechy a chrbtice, a do nadácie pritom putuje celá suma získaného štartovného. Tak čo, ste pripravení pomôcť?

Vďaka behu cez appku sa jednoducho stačí rozhodnúť, či chcete bežať sólo, s priateľmi, alebo máte chuť na organizovaný App Run, z ktorého si každý účastník navyše odnesie domov, okrem dobrého pocitu, aj účastnícku medailu. O radosť sa postará aj štartové číslo, s ktorým pobežíte, a nebude chýbať ani občerstvovačka na doplnenie síl. Organizovaných app-runov sa môžete zúčastniť okrem Piešťan aj v Senici, Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici či Vysokých Tatrách.

Vaša lokalita pri behu totiž to vôbec nehrá rolu, keďže aj tak všetkých raz dobehne virtuálne Catcher Car. Stačí teda len zaplatiť štartovné 15 eur (z ktorých 100% poputuje do nadácie), stiahnuť appku a 7. mája o 13:00 byť ready! Tak čo, bude to organizovaný app run alebo si to ideálne miesto pre beh zvolíte sami?

Stále však platí, že či už beh odbežíte, odkráčate, odsedíte, alebo tak pol na pol, všetko sa počíta. Pretože jediné, čo na beh skutočne potrebujete, je chuť pomôcť.

Už tradične, ten piešťanský app-run opäť organizuje Zuzka Vráblová, mnohonásobná majsterka sveta vo wakeskatingu: „Páči sa mi myšlienka a to, že sa dá dokopy celý svet, aby pomohol ľuďom, ktorí bežať nemôžu a podporil výskum poranení miechy.“

Atmosféru piešťanského Wings for Life App Run 2022 si môžete pripomenúť vďaka fotografiám Filipa Nagya.

Zdroj: Tlačová správa Red Bull