V galérii Fontána vystavuje Ladislav Sulík

Mestská galéria predstavuje verejnosti súbor súčasných aj starších obrazov a plastík umelca žijúceho a tvoriaceho v Piešťanoch. Výstava, ktorá dostala názov Prítomnosť času, potrvá do 8. novembra.

„Výstava akademického sochára a maliara Ladislava Sulíka prezentuje vyše 20 jeho diel z jeho súčasnej tvorby a aj niekoľko plastík, ktoré vytvoril v ranných začiatkoch svojej kariéry,“ priblížil vedúci galérie Fontána Martin Valo.

Diela, s ktorými sa autor aktuálne prezentuje sú podľa Martina Vala vytvorené v pestrých farbách jesene. „Ladislav Sulík jedným z umelcov, ktorí nás reprezentujú doma aj v zahraničí.“ Jeho diela sú zastúpené v zbierkach slovenských prezidentov, Úradu vlády SR aj bývalého pápeža Jána Pavla II.

Ladislav Sulík bol jednou z prvých osobností, ktoré dostali Cenu primátora mesta Piešťany. Známy je aj jeho kameň venovaný partnerskému mestu Heinola, ktorý je umiestnený neďaleko Hudobného pavilóna v mestskom parku. Ladislav Sulík je tiež autorom výtvarného riešenia a osadenia pamätníka Ivana Stodolu (1992). Svoje diela prezentoval viackrát na Soche piešťanských parkov.

Text: Martin Palkovič Foto: Vojtech Hank