V Elektrárni Piešťany sa rozhorí Magický oheň

Úžasné Divadlo Fyziky (ÚDiF) príde do Elektrárne Piešťany s vedecko-zábavnou šou, ktorá si získa pozornosť publika i požiarneho dozoru. Magický oheň sa stane hviezdou javiska. Už v sobotu 24. júna o 14.30 h v Elektrárni Piešťany.

V jednom z divácky najobľúbenejších vystúpení Úžasného Divadla Fyziky z Brna sa deti i dospelí dozvedia, čo všetko horí, či to môžeme hasiť vodou a ako sa správa oheň v neuveriteľne nízkych teplotách.

Program tvorcovia pripravili tak, aby rozšíril vedomosti školákov od 1. po 9. ročník základných škôl. Pokusy s kvapalným dusíkom, peroxidom a horením propán-butánu zaujmú aj rodiny s deťmi. Netreba sa však báť. Magický oheň je v rukách fyzikov fascinujúcim javom, ktorý dokáže pútať pozornosť a veľa naučiť.

V češtine má táto vedecko-zábavná šou názov Jednou provždy nehoří ! Tento odkaz na kultový film Pelíšky je zárukou toho, že podujatie vzbudí záujem o fyziku a chémiu nielen medzi školákmi.

Práve to je cieľom vedecko-divadelnej skupiny ÚDiF, ktorá zabáva ľudí prostredníctvom prírodných vied. Odovzdáva im radosť z poznávania a snaží sa v nich prebudiť nadšenie z pozorovania sveta okolo seba. Ich predstavenia majú príbeh, myšlienku a za šesť rokov od vzniku tohto zoskupenia sa dostali na európsku úroveň.

Dokazujú to aj spontánne reakcie publika, ktoré je aktívnou súčasťou každej šou a podieľa sa aj na vysvetľovaní jednotlivých kúziel.

Šou Magický oheň sa uskutoční v sobotu 24. júna o 14.30 h v Elektrárni Piešťany.

Elektrárňa Piešťany bola postavená v roku 1906 ako obecná mazutová elektráreň a aktívne sa využívala až do roku 1945. Jej vlastníkom je Západoslovenská energetika, a.s. (ZSE). V súčasnosti je Elektrárňa Piešťany Centrom kreatívnej energie a umenia, kde prebieha vzdelávanie, popularizácia vedy a ostatných disciplín prostredníctvom prednášok, workshopov, diskusií a interaktívnych výstav. Jej priestory slúžia tiež na prezentáciu rôznych foriem umenia ako je divadlo, hudba, architektúra, dizajn a nové médiá.

Text a foto: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany