V Centre voľného času Ahoj čaká deti aj hrnčiarsky kruh

V novom školskom roku môžu žiaci, ktorí sa prihlásia na krúžok keramiky, využívať pec na vypaľovanie svojich výrobkov. Centrum voľného času nedávno prešlo rekonštrukciou fasády a krajšie je aj jeho bezprostredné okolie.

Ešte tento rok má byť opravená aj strechy, ale veľa noviniek nájdu deti aj vo vnútri pamiatkovo chránenej budovy na Teplickej ulici. Včera tam mali deň otvorených dverí, prihlasovanie žiakov do jednotlivých krúžkov totiž vrcholí.

Podľa riaditeľa Miroslava Petráša doteraz zaznamenali vyše štyristo záujemcov a očakávajú viac než päťsto. Záujmové krúžky sú totiž vhodné nielen pre žiakov základných škôl. Mnohé z nich oslovujú už škôlkarov – napríklad Tvorivé ručičky, Ľudové tance alebo Anglický jazyk. Nezabúda sa ani na integrované deti, ktoré môžu navštevovať Počítačový klub aj Túlavé topánky.

Podľa riaditeľa sa všetkým venujú kvalifikovaní učitelia, s bohatými odbornými aj pedagogickými skúsenosťami. Ich zverenci mali zaznamenali v minulých rokoch mnohé úspechy, napríklad v šachu.

Novinkou je moderné dynamické cvičenie jumping a hooping. Krúžok bude viesť reprezentantka v športovej gymnastike, kvalifikačne na olympiádu v Londýne Kristína Reháková.

Do Centra voľného času Ahoj môžete svoje dieťa prihlásiť do 15. septembra. Poplatok za jeden krúžok na mesiac je 2,50 eur.

Text a foto: Martin Palkovič