V centre už rastú Vianočné trhy. Otvoria ich onedlho

Pešia zóna a Námestie slobody budú aj tento rok srdcom vianočných Piešťan. Stánky inšpirované tradičnými jarmokmi už začali organizátori stavať, aby v nich mohli prvých návštevníkov privítať v piatok 24. novembra.

Aj tentoraz budú súčasťou Vianočných trhov v Piešťanoch domáce dobroty, remeselné výrobky a pestrý kultúrny program. Viac než mesiac trvajúca séria podujatí odštartuje počas posledného novembrového víkendu.

Vianočný stromček, ktorým je tentoraz statná jedľa pochádzajúca z obce Banka, rozsvietia v piatok 24. novembra o 16.00 h. Po vystúpení žiakov Základnej umeleckej školy sa môžu deti a rodičia zohriať vo vianočnom mestečku na Námestí slobody, ktoré bude plné gastronomických zážitkov.

Krátko potom, o 18.30 h, začína koncert kapely Double Trouble, ktorá má v repertoári akustické verzie najznámejších rockových piesní od Beatles, Led Zeppelin, Jimmiho Hendrixa, U2 a mnohých ďalších. „Nikdy sme sa nesnažili byť klasickým revival bandom. Práve naopak – známe piesne obliakame do vlastného šatu a dávame im nový zvuk aj feeling,“ približujú svoju hudbu Double Trouble.

Po ich vystúpení si prídu na svoje fanúšikovia synth rocku, pretože na Vianočných trhoch zahrá Depeche Mode Revival CZ. Táto formácia patrí k najlepším interpretom tvorby legendárnych Depeche Mode v Čechách a na Slovensku. Svoj repertoár neustále obohacuje o nové skladby, koncert bude preto nepochybne veľkým zážitkom.

Sobotné popoludnie bude patriť folklóru v podaní skupiny Dubovanka a po nej návštevníkov Vianočných trhov zahrejú horúce latino rytmy O 19.30 h začína koncert kubánskeho interpreta Aristalca Pereza, ktorý mal v Piešťanoch obrovský úspech aj pred rokom.

Na nedeľné (26. 11.) popoludnie a podvečer sú naplánované vystúpenia kapely Borovienka a detskej skupiny Úsmev.

Text: Tlačová správa/Vianočné trhy