Ukradnuté dáta o platobných kartách chceli použiť v Kambodži

Polícia vyšetruje prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobnej karty. V Hlohovci našli na bankomate skimmovacie zariadenie. O výber hotovosti v hodnote 2 400 eur sa pokúsili v Kambodži.

cm DME

Prístroj, prostredníctvom ktorého zlodej získa údaje z platobnej karty niekto nainštaloval na bankomat na Námestí Sv. Michala v Hlohovci 9. júla. „Páchatelia prostredníctvom tohto zariadenia skopírovali údaje z 28 platobných kariet klientov, ktorí použili bankomat,“ informovala hovorkyňa polície Martin Kredatusová.

O pár dní neskôr sa niekto pokúsil o výber hotovosti v celkovej výške takmer 2400 eur z bankomatov v meste Pnom Penh v Kambodži. Banka postupne predmetné karty zablokovala, čím krádež znemožnila. „Klientom banky tak nevznikla žiadna škoda. Polícia pátra po totožnosti mužov, ktorých zachytila kamera. V prípade, ak by ste mužov na záberoch spoznali, oznámte to polícii na číslo 158,“ dodala hovorkyňa.

Zároveň upozornila občanov, aby si pri zadávaní PIN kódu dôsledne zakrývali klávesnicu, pre prípad, ak by sa na bankomate nachádzala miniatúrna kamera. „Odporúčame všímať si aj drobné odchýlky jednotlivých častí bankomatu, napríklad farebné alebo v uložení, či nevyzerajú ako prilepené.“

Zdroj: KR PZ Trnava

Inzercia