Účastníkov behu okolo Lida pred štartom otestujú

Kvôli aktuálne platným obmedzeniam musí mať každý účastník Predvianočného behu okolo Lida potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie covid-19. Športové podujatie sa uskutoční v sobotu 12. decembra.

„Všetci už majú tejto situácie plné zuby a preto možnosť ísť si spoločne zabehať práve v našom meste je jedinečná,“ hovorí Jana Beňačková, organizátorka Predvianočného behu okolo Lida.

Štart je naplánovaný na 14.00 h z futbalového štadióna PFK Piešťany. Registrácia bude prebiehať v jeho areáli od 12.00 do 13.30 h.

„Predtým sa treba však ísť otestovať do neďalekého Národného ústavu reumatických chorôb, ktorý sa podujal otestovať všetkých bežcov, ktorí sa postavia na štart. Testovanie bude prebiehať od 11.00 do 13.00 h, preto treba prísť už skôr, minimálne dve hodiny pred štartom, aby to človek všetko stihol,“ pokračuje J. Beňačková a dodáva: „Týmto sa chceme veľmi pekne poďakovať pani riaditeľke doktorke Doležalovej, nie každý sa na toto podujme.“

Po štarte z futbalového štadióna budú mať účastníci na výber zabehnúť si jeden (5,8 km) alebo dve dva okruhy (11,6 km) piešťanským mestským parkom, cez most na ostrov Lido a späť.

Pred behom je nutná registrácia a úhrada štartovného na tejto adrese: https://www.vysledkovyservis.sk/predvianocny-beh-okolo-lida-propozicie

Bežci dostanú účastnícku medailu, balené občerstvenie, tombolový lístok, štartovné čísla a prví traja v jednotlivých kategóriách hodnotné ceny. Beh sa uskutoční aj s vyhlásením víťazov a bez divákov.  Všetci musia mať pred štartom a po dobehnutí rúška. Štart je možný len s certifikátom o negatívnom výsledku testu na ochorenie covid-19. Účastnícky limit je 70 bežcov.

Text a foto: J. Beňačková