Twisted Sister: Na Topfest prídeme a tešíme sa!

Dobrá správa pre všetkých fanúšikov Topfestu a kapely Twisted Sister! Headliner slovenského open air rockového festivalu potvrdil premiérové a zároveň pravdepodobne aj posledné vystúpenie u nás napriek nedávnemu úmrtiu bubeníka A. J. Pera.

V neľahkom období sa legendárni Twisted Sister zachovali ako ozajstní profesionáli. V koncertovaní bude formácia pokračovať tento rok napriek tomu, že ju 20. marca postihla nepríjemná udalosť, keď sa musela zmieriť s nečakanou smrťou známeho bubeníka A. J. Pera, dlhoročného člena populárnej heavy metalovej formácie, a hľadať patričnú náhradu.

To sa jej napokon podarilo, hosťujúcim bubeníkom Twisted Sister nie je nikto iný ako známy Mike Portnoy, ktorého fanúšikovia metalu poznajú najmä z pôsobenia v skupine Dream Theater. Po odchode z nej hral s Adrenaline Mob a v súčasnosti pôsobí prioritne v kapele The Winery Dogs, ako aj v projektoch Flying Colors a Transatlantic. Portnoy je historicky druhým najmladším bubeníkom, ktorý sa ako 37-ročný dostal do Siene slávy časopisu Modern Drummer. Metaloví priaznivci ho poznajú aj vďaka úspešnej spolupráci s ďalšou populárnou formáciou Avenged Sevenfold.

„Veľmi nás zasiahla správa o úmrtí A. J. Pera, ktorý s Twisted Sister dlhé roky bavil ľudí na pódiu, a nevedeli sme, ako sa s tým zvyšok skupiny vyrovná. Napokon, sme dostali vyjadrenie, že k nám prídu a na koncert sa tešia. Aj to svedčí o tom, že ide o skutočnú legendu a my sme radi, že sa na Topfeste napokon predstavia,“ povedal za organizátorov Topfestu Dušan Drobný.

Twisted Sister si svojho bývalého bubeníka uctia aj dvojicou koncertov na domácej pôde, keď sa v Spojených štátoch predstavia v máji a v júni v Las Vegas a Sayreville v štáte New Jersey. O dva týždne nato uvidia heavy metalovú stálicu aj slovenskí priaznivci na letisku v Piešťanoch.

Skupina zároveň potvrdila aj zvyšné tohtoročné koncertné termíny, ako aj budúcoročné turné, ktoré plánuje k 40. výročiu svojho pôsobenia. Podľa všetkého však bude posledné. Twisted Sister tvrdia, že pod hlavičkou „Forty and F*ck It“ chcú v roku 2016 odohrať záverečnú sériu koncertov s aktuálnou zvyšnou štvoricou hudobníkov – Dee Snider, Jay Jay French, Eddie „Fingers“ Ojeda a Mark „The Animal“ Mendoza.

Text a foto: Tlačová správa Topfest