TV Karpaty má nových spolumajiteľov, z Piešťan môže odísť

Spoločnosť, ktorá doteraz prevádzkovala regionálnu televíziu, žiada Radu pre vysielanie a retransmisiu o zmenu názvu.

Televízia Karpaty pôsobila v Piešťanoch a okolí takmer desať rokov. Bola spolufinancovaná aj z mestského rozpočtu. Noví poslanci jej však začiatkom tohto roka tento zdroj príjmov stopli. V rozpočtovej položke Propagácia mesta prostredníctvom regionálneho televízneho vysielania bolo pôvodne 52-tisíc eur.

Podľa ochodeného registra prišlo v lete k zmenám vo vlastníckej štruktúre spoločnosti TV Karpaty, s.r.o., ktorá televíziu prevádzkuje. Presťahovala sa tiež z piešťanskej Bodony do Bratislavy.

Portál medialne.sk dnes informoval, že televízia sa na Radu pre vysielanie a retransmisiu obrátila so žiadosťou schválenie zmien vo svojej platnej licencii. Rozhodnutie padne 8. septemra.

Ak regulátor žiadosti vyhovie, TV Karpaty zrejme v doterajšej podobne v našom regióne skončí. Jej nové vedenie totiž žiada o zmenu názvu na IN TV. Podľa medialne.sk by noví majitelia mohli chcieť televíziu zmeniť na celoplošnú.

Doterajší riaditeľ TV Karpaty Peter Karcol nechcel situáciu príliš komentovať. Svoje vyjadrenie prisľúbil po rozhodnutí Rady pre vysielanie a retransmisiu. Pripustil však, že Piešťany o lokálnu televíziu v podobnom formáte ako TV Karpaty neprídu.

V regióne pôsobí aj Piešťany TV, ktorej signál sa šíri prostredníctvom internetu aj digitálneho terestriálneho vysielania.

Text a foto: Martin Palkovič