Turisti si užijú aj cestu historickým vlakom

V úvode letných prázdnin budú Piešťany patriť turistom. Uskutoční sa tu 65. zraz Klubu slovenských turistov a 49. stretnutie turistických oddielov mládeže. Organizátori očakávajú vyše 600 účastníkov. Pripravili pre nich pestrý program, ktorý si môže užiť aj verejnosť.

Slávnostné otvorenie zrazu sa uskutoční vo štvrtok 5. júla o 20.00 h v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. Účastníkov privíta folklórny súbor Žito a ľudová hudba Petra Obucha.

Ešte predtým sa môžu vybrať na prvú túru z Bezovca do Piešťan alebo na Kostolec, kde sa pri príležitosti sviatku sv. Cyrila a Metoda uskutoční púť. Turistike budú samozrejme venované aj nasledujúce dni. Pripravených je hneď niekoľko výletov, ktoré účastníkom z celého Slovenska predstavia krásy okolia Piešťan.

Pridať sa môže každý, treba sa však registrovať v Dome umenia, kde záujemcovia dostanú aj podrobné informácie.

Jeden z najzaujímavejších výletov dostal názov Malokarpatskou stopou. V sobotu 7. júla bude z piešťanskej železničnej stanice odchádzať historický vláčik, ktorý účastníkov prevezie po jednej z najkrajších železničných tratí na Slovensku až do obce Višňové. Tam začína peší výstup na Čachtický hrad, kde bude pripravená komentovaná prehliadka tejto pamiatky. Túra pokračuje po modrej značke cez Veľký Plešivec až do Šípkového.

Všetky informácie sú dostupné cez web stránku letnyzrazkst.sk.

Text a foto: Martin Palkovič