Trnavský kraj chce v Piešťanoch investovať 523-tisíc eur

Polovicu zo sumy, ktorú krajská samospráva utŕži za predaj prebytočného majetku, použije v meste alebo obci, odkiaľ peniaze získala. Na výjazdovom rokovaní v Gabčíkove s tým dnes jednomyselne súhlasili členovia krajského zastupiteľstva.

Pre Piešťany to v blízkom období znamená investíciu vo výške 523-tisíc eur. Dvojnásobok tejto sumy župa získala predajom majetku v kúpeľnom meste – najväčšiu časť dostala za bývalý internát Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej. Vilu Löger predali za 800-tisíc eur, pozemok v areáli Strednej odbornej školy záhradníckej približne za 150-tisíc eur.

„Peniaze pôjdu tam, kde to bude odôvodnené. Našou povinnosťou je udržiavať majetok v celom kraji, bez ohľadu na okresy alebo volebné obvody. Budeme investovať tam, kde je naozaj odôvodnená reálna potreba,“ vysvetlil predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš.

Suma 523-tisíc eur je určená na investície pre SPŠE a Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera. Finančné prostriedky budú použité na rekonštrukciu kuchýň, budovy školy a internátu. Zbytok pôjde na podporu regionálneho rozvoja.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič